Trond Mohn offentliggjorde onsdag at han gir en PET MR-maskin til St. Olavs Hospital. SpareBank 1 SMN vil ordne finansiering av en PET CT. Foto: Tone Stidahl

PET-gaver til St. Olav

Trond Mohn offentliggjorde onsdag at han gir en PET MR-maskin til St. Olavs Hospital. SpareBank 1 SMN vil ordne finansiering av en PET CT.

Publisert Sist oppdatert
Kombinasjonen vil gjøre St. Olavs Hospital til et ledende PET-senter i Norge. Samlet utgjør de to gavene en investering på rundt 75 millioner kroner. Frank Mohns Stiftelse i Bergen har tidligere gitt 54 millioner kroner til Haukeland Universitetssykehus og 50 millioner kroner til Universitetssykehuset i Nord-Norge, til PET-scannere. Fra før finnes det fem PET CT-maskiner i Norge. Den nye PET MR-maskinen til St. Olav er Norges første PET MR-maskin. – Det absolutt beste Helse Midt-Norge har satt av ti milloner kroner på sitt investeringsbudsjett for 2012 til bygningsmessige tilpasninger og kompetansehevende tiltak for å utnytte PET-teknologien. – Våre pasienter skal komme til det absolutt beste, og universitetssykehusets forskningsmiljø blir nå enda mer attraktivt. Dette er til stor inspirasjon. Tusen, tusen takk, sa administrerende direktør Gunnar Bovim i Helse Midt-Norge ved offentliggjøringen denne uken. – St. Olavs Hospital og NTNU er best i landet på bildediagnostikk, og det krever at de har topp moderne utstyr, sa Mohn. – Gleder meg stort – SpareBank 1 SMN er blitt inspirert av Trond Mohn, en helt unik velgjører og for øvrig en av bankens største eiere, sa konsernsjef Finn Haugan. – Banken tar derfor initiativ til å styrke krefttilbudet ved St Olavs Hospital ytterligere. Vi skal få i stand et spleiselag fra næringslivet i Midt-Norge som sammen vil kjøpe inn en ny PET CT-scanner. Banken skal bidra betydelig, også økonomisk, sa han. Også styreleder Marte Styve Holthe i Helse Midt-Norge er glad for private initiativ på investeringssiden. – Jeg gleder meg stort over det private engasjementet og viljen til å slutte opp om det offentlige helsevesenet, sier hun på www.helse-midt.no.
Powered by Labrador CMS