Det foregår mye spennende faglig arbeid blant radiografer og stråleterapeuter her i landet. Dette bør vises frem i mye større grad enn i dag. En god måte å spre slik kunnskap på er å sende inn en faglig artikkel til Hold Pusten.

Skriv om fag i Hold Pusten!

Har du vært med på et prosjekt du ønsker å dele med Hold Pustens lesere? Gjort noen erfaringer andre burde få vite om? Hold Pusten tar gjerne imot faglige artikler til vurdering.

Publisert Sist oppdatert

Radiografer og stråleterapeuter i Norge er svært aktive og bidrar i stor grad til faglig utvikling. Det skal vi være stolte av. Kunnskapen blir imidlertid mye mer verdt dersom den deles med andre. Vi må vise oss frem – både innad i eget fagmiljø, men også overfor andre yrkesgrupper. En fagartikkel i Hold Pusten er en god måte å gjøre dette på.

Nå som du vet at du kan få veiledning, bør ikke redsel for å skrive være noe hinder.

Fagtidsskriftet publiserer allerede i dag mange spennende artikler som har stor nytteverdi for fagmiljøet og for den enkelte radiograf. Dette er svært gledelig. Men det er et potensial for mye mer.

Vi i Radforum (Radiografifaglig forskningsforum, som er en del av Norsk Radiografforbund) tilbyr veiledning til forfattere av fagartikler i Hold Pusten. For å bli vurdert til dette, må du sende inn et utkast til en fagartikkel til Hold Pustens ansvarlige redaktør, Tone Rise.

Les mer om vår veiledningsordning her.

Gjennom veiledningsarbeidet har vi oppdaget at det eksisterer noen uklarheter når det gjelder hvilke krav som stilles til ulike artikler. Dette kan vanskeliggjøre arbeidet for forfatteren, og det kan vanskeliggjøre det redaksjonelle arbeidet. Vi har derfor, i samarbeid med redaktør, utviklet retningslinjer for ulike typer artikler. Dem finner du her.

Ved å gjøre det mer forutsigbart hva som forventes av en tekst, håper vi å kunne bidra til at det skal bli lettere å dele kunnskap og erfaringer – både

Kravene til fagartikkel er ikke like strenge som for en vitenskapelig artikkel, men den skal likevel ha en solid faglig forankring. Dette gjør at denne typen artikkel vil kunne ha stor innflytelse i det faglige miljøet. Nå som du vet at du kan få veiledning, bør ikke redsel for å skrive være noe hinder. Vær stolt, del kunnskapen din med andre, gå i gang og skriv! Vi ser frem til å lese nettopp din artikkel på trykk i Hold Pusten.post@holdpusten.no

Les også:
Retningslinjer: Faglige artikler i Hold Pusten
Du kan få veiledning

Hold Pusten tar også imot vitenskapelige artikler til vurdering. Disse sendes vitenskapelig redaktør Elin Kjelle.

Her er det du må vite om publisering av vitenskapelige artikler i Hold Pusten.

Powered by Labrador CMS