Her er røntgenapparatet det ble samlet inn til først. I runde to fikk sykehuset nytt UL-apparat. Nå håper ekteparet Widmark de snart er i mål med innsamling til ny blodanalysemaskin.

Samler inn til Nepal igjen

Publisert Sist oppdatert

Hold Pusten har tidligere skrevet om ekteparet Jorunn og Anders Widmark, henholdsvis stråleterapeut ved OUS og seniorrådgiver i Statens strålevern, som ved to anledninger har gjennomført innsamlingsaksjoner for å skaffe nødvendig utstyr til et lite sykehus i landsbyen Dipayal i Nepal. Først dreide det seg om et vanlig laveffekts røntgenapparat til kroner 25 000, og i runde to et UL-apparat til kroner 30 000. Nå har den gamle blodanalysemaskinen på sykehuset gått i stykker, og ekteparet trår til igjen.

– Dette er jo virkelig grunnleggende medisinsk utstyr, og for 22 000 norske kroner får man en maskin som dekker deres enkle behov, forteller Anders Widmark til Hold Pusten.

Innsamlingen foregår hovedsakelig via Facebooksiden Blood analyze equipment for Soo Jung Hospital, Far Western Nepal, der man kan følge utviklingen. Allerede etter drøye to uker hadde de fått in 13 000 kroner., én uke etterpå er de oppe i knappe 18 000.

Apparatene kjøpes inn fra India, der man får gode ikke-merkeprodukter til relativt lave priser.

– Som tidligere har vi pålitelige folk i Nepal som hjelper oss med det praktiske, forteller Widmark.tone.rise@holdpusten.no

Powered by Labrador CMS