Håper på permitteringsslutt

Til sammen 12 radiografer har vært permittert ved Unilabs på grunn av manglende etterspørsel etter elektive undersøkelser under pandemien. Nå håper røntgeninstituttet at de snart har alle tilbake i jobb.

Publisert

Hold Pusten har tidligere skrevet om at Aleris Røntgen har tatt ut radiografer i permisjon på grunn av koronakrisen. Også Unilabs har gått til det skritt å permittere radiografer. Til sammen 12 ble rammet. De første ble permittert 15. april, og de som ble permittert sist, er permittert ut. mai.

Nå er det imidlertid klart at det private røntgeninstituttet ikke vil sende ut flere permitteringsvarsler med det første.

– Vi vil, slik det ser ut i dag, fortsatt ha noen få i permittering i mai, men ingen nye blir permittert, sier Alva S. Kjellén, personaldirektør i Unilabs. Hun legger til:

– Og situasjonen kan endre seg raskt, slik at det kan skje at noen av de som fortsatt er permittert, blir tilbakekalt tidlig, men det vet vi ikke i dag.

Som i Aleris Røntgen valgte Unilabs en rullerende permitteringsordning, det vil si at ansatte har byttet på å være permittert.

– En rulleringsordning ble valgt slik at alle skulle kunne bidra gjennom denne utfordrende tiden, sier Arne-Idar Johansen, MR-ansvarlig ved Unilabs Røntgen Ski og hovedtillitsvalgt i Unilabs.

– Sykehusene har etter påske gått tilbake til normal drift og elektive undersøkelser skal nå foretas igjen. Og vi ser nå hos oss at volumet øker og at pasienter gradvis kommer tilbake, fortsetter han. 

– Mange undersøkelser er blitt lagt på is de siste ukene, det må ha hopet seg også hos dere, hva tenker du om det?

– Det er bra for folkehelsen at man igjen utfører elektive undersøkelser, slik at man ikke venter med å få stilt diagnoser på eventuelle lidelser som kan trenge behandling, sier Johansen.

– Hvordan er stemningen blant radiografene hos dere nå som det ser ut til å gå mot en slutt på permitteringene?

– Lettelsen er stor. Vi var redde for permitteringsrunde nummer to, nå håper vi å slippe det. Det gjør noe med humøret og selvtilliten å ha en jobb å gå til, sier Arne-Idar Johansen.

Ifølge radiograf og hovedtillitsvalgt Mads Gøran Pedersen ved Aleris Røntgen, avventer de i disse dager informasjon fra sin ledelse om hva som skjer fremover med tanke å permitteringer hos dem.tone.rise@holdpusten.no

Powered by Labrador CMS