– Postens prispolitikk overfor Fagpressen har knapt noen elementer av seriøs kundebehandling, sier Even Trygve Hansen, adm. direktør i Fagpressen. (Foto: Berit Nyman)
– Postens prispolitikk overfor Fagpressen har knapt noen elementer av seriøs kundebehandling, sier Even Trygve Hansen, adm. direktør i Fagpressen. (Foto: Berit Nyman)

Fagpressen opprørt over ny portoøkning

- Posten tar livet av fagpressen på trykk, raser Even Trygve Hansen, administrerende direktør i Fagpressen. Hold Pusten vil trolig få en ekstraregning på 20.000 kroner neste år.

Publisert Sist oppdatert
Fagpressen har fått beskjed om at Posten vil øke portoen mellom 8 og 15 prosent fra neste år. Hansen kaller dette dramatisk. - Det er grunn til å tro at det vil ligge på rundt 15 prosent for de fleste av Fagpressens blader, sier Hansen, som mener at Postens prispolitikk overfor Fagpressen knapt har noen elementer av seriøs kundebehandling. Sparetiltak blir nødvendig Utgiver av fagbladet Jakt & fiske har uttalt at 15 prosent prisøkning kan føre til kutt i antall utgaver. Even Trygve Hansen frykter at både det og andre typer sparetiltak vil bli konsekvensen for mange av de 230 medlemsbladene i Fagpressen. – Vi føler oss ekstremt dårlig behandlet som kunde hos Posten. Medlemmene og vi har i alle år etterkommet alle krav om nøyaktig og forutsigbar levering, og svelget forsinkelser og straffegebyrer fra Postens side. Den eneste forklaringen Posten gir på sin kundebehandling, er at "postvolumene er i kraftig fall" som konserndirektør Tore K. Nilsen uttrykker det til Dagens Næringsliv fredag. Sjelden har vel uttrykket "å sage over den grenen man sitter på" passet bedre! uttaler Hansen til Fagpressenytt. 20.000 for Hold Pusten - Dette er en grenseløs frekkhet og en oppsiktvekkende kundebehandling. Med 52 millioner utsendelser er vi ingen pusekatt-kunde. Fagpressen er den største og mest stabile kunden som Posten har, og så skal vi straffes for at færre sender brev og postkort. Posten skylder på fall i markedet - og velger da å straffe en kanal som oss, som sikkert og presist leverer og leverer, og skaffer Posten en fast inntekt på rundt 450 millioner kroner hvert år, sier Hansen til Kampanje. Hos Posten bekrefter kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme at tøffere markedsforhold er årsaken til prisøkningen. - Vi har ønsket å være tidlig ute å varsle dette for nettopp å forberede kundene. Bakgrunnen er at vi ser et stort volumfall innen postområdet, sier Gjølme. For Hold Pusten betyr 15 prosent portoøkning 20.000 kroner ekstra i året.