Foto: Fotolia.com
Foto: Fotolia.com

Kjøper seg ut av MR-kø i Helse Sør-Øst

Ved Curato Røntgen i Porsgrunn er det lang ventetid, men betaler pasienten kr. 2000,- kan han eller hun få tatt MR på dagen.

Publisert Sist oppdatert
Behandlingen tar ikke lang tid, og kapasiteten hos Curato Røntgen er stor. Problemet er bare at Helse Sør-Øst ikke kjøper behandlinger fra Curato til mer enn et bestemt antall pasienter i året. Avdelingsleder Kenneth Heide Engdahl ved Curato Røntgen sier til NRK at de kunne behandlet langt flere på kortere tid enn de gjør i dag. – Vår maskinpark og besetning tilsier helt klart at vi kunne behandlet flere. Vi har mulighet, men vi blir begrenset av disse avtalene. Helse Sør-Øst Stig Grydeland, direktør for eksterne helsetjenester i Helse Sør-Øst, sier de har kjøpt et viss antall undersøkelser fra Curato, og ikke kan endre dette før en ny anbudskonkurranse er avgjort. De vil vurdere å kjøpe flere undersøkelser før neste anbud skal legges ut i løpet av høsten. Grydland sier Helse Sør-Øst ønsker kortest mulig ventelister. – Vi bestreper oss på å ha et volum på anskaffelse som er slik at vi får ventetider ned på det som er et akseptabelt nivå.

Antall røntgenundersøkelser styres altså av avtalen som er inngått mellom Helse Sør-Øst og Curato Rønten. Dette gir jo forklaringen på ventetidene, men skal køen styres av størrelsen på lommeboken, eller behovet for rask behandling? Hva mener du? Du kan kommentere saken under artikkelen. Kilde: NRK.no