Første pasient ut i den nye MR-maskinen slapper av med radio på ørene mens maskinen lager bankelyder. Foto: Øyvind Blom, Haukeland universitetssjukehus.
Første pasient ut i den nye MR-maskinen slapper av med radio på ørene mens maskinen lager bankelyder. Foto: Øyvind Blom, Haukeland universitetssjukehus.

Ny MR i bruk på Voss

Mandag fikk den aller første pasienten MR-undersøkelse ved Voss sjukehus. Helse Bergen har nå fem MR-maskiner. De fire andre står i Sentralblokka på Haukeland.

Publisert Sist oppdatert
- Dette er en stor dag for Voss sjukehus. Vi er svært glade for denne store satsingen, sier avdelingsleder Bjarne Eggereide til www.helse-bergen.no. Den nye MR-maskinen har fått et nytt påbygg ved siden av den eksisterende røntgenavdelingen. - Fantastisk flotte bilder, sier radiograf Terje Tillung. Han og kollegene er fornøyd med kvaliteten på den aller første undersøkelsen som kommer opp på skjermen. - Vi visste at det kom til å bli bra, siden vi har testet alle spesifikasjoner på forhånd. Likevel er det litt ”wow” når vi nå ser resultatet, sier den erfarne radiografen. Vil avlaste Haukeland - Vi kan utføre hjerne-, rygg-, ortopediske-, lever-, bukspyttkjertel- og mage-tarm-undersøkelser. Dette blir en all-round-maskin, sier overlege Kristin Slevolden. Enkelte MR-undersøkelser som krever spesielt utstyr og kompetanse vil fremdeles bli utført ved Haukeland. Dette gjelder for eksempel hjerteundersøkelser og MR ved gynekologisk kreft. Selv om kapasiteten på Voss blir litt begrenset i en startfase, er planen på sikt å avlaste Radiologisk avdeling på Haukeland.