Permitterer radiografer i Stavanger

Syv radiografer ved Aleris Røntgen Stavanger har fått varsel om delvis permittering fra 14. april.

Publisert

Røntgeninstituttet har sett seg nødt til å gå til det skrittet siden oppdragsmengden har falt radikalt den siste tiden.

– Vår aktivitet er knyttet til antall henvisninger, og dette har falt betraktelig på grunn av situasjonen med korona. Vi får heller ikke så mange pasienter henvist fra det offentlige i disse dager, sier radiograf og hovedtillitsvalgt ved Aleris Røntgen, Mads G. Pedersen til Hold Pusten.

Aleris Røntgen Stavanger har avtale med Helse Vest.

– Vet du om det er ventet at flere Aleris Røntgen-avdelinger vil oppleve det samme?

– Hvis situasjonen fortsetter som nå, ligger det nok an til permitteringer både i flere Aleris-avdelinger og i andre private institutter hvor radiografer er ansatt. Det er svært uheldig etter mitt syn, da flere sykehus har problemer med bemanningen på grunn av sykdom og karantene. Da må radiografene som er friske, gjerne jobbe overtid og doble vakter. Vi i det private står klare til å bidra, uten å få mulighet til det.

– Hvor lenge blir dere permittert for?

– Permitteringen skal opp til ny vurdering i midten av mai. Ingen vet hvor lenge dette kan vare, men vi får håpe at det ikke trekker ut.

– Hva gjør du nå?

– Det blir å melde seg til Nav, som så mange andre dessverre må, og legge ut noen følere med tanke på behovet for radiografer i det offentlige, sier Pedersen som jobber med MR, CT og konvensjonell røntgen til vanlig.[email protected]