Webinar om korona og bildediagnostikken

Publisert

I morgen, fredag 3. april, presenterer British Institute of Radiology (BIR) et webinar om korona og bildediagnostikken. BIR er en organisasjon som fremmer forskning og utvikling innen bildediagostikk.

På webinaret, som finner sted klokken 15–18 norsk tid, ser man nærmere på hvilken betydning pandemien har og vil få for bildediagnostikken fremover.

Blant annet vil man sammenligne konvensjonell røntgen thorax med CT thorax knyttet til sykdommen, og man vil presentere typiske funn på ulike typer thorax-bilder.

I programmet fremheves det at også radiografens perspektiv vil bli representert.

– Så dette er det verdt å få med seg, sier fagsjef i Norsk Radiografforbund Håkon Hjemly til Hold Pusten.

– En av de sentrale foredragsholderne er for eksempel Nick Woznitza, som er beskrivende radiograf med doktorgrad innen tyding av thorax-bilder, fortsetter fagsjefen, som selv skal benke seg foran pc-en og delta på webinaret denne fredagsettermiddagen.

Smittevern på bildediagnostiske avdelinger knyttet til covid-19 blir også et tema, og ifølge arrangørene blir det rikelig anledning til å stille spørsmål.

Webinaret er åpent for alle som har interesse for bildediagnostikk, og man må registrere seg for å få delta, men det koster ingenting.

For mer informasjon og påmelding, klikk her.

Webinar for deg som jobber på CT

Den 9. april arrangerer Det internasjonale atomenergibyrået webinar om covid-19 og optimalisering av stråledose ved CT thorax.  Les mer om det og registrer deg her. (Tips! Du finner en liten og unnselig registreringsknapp rett under bildet, på venstre side.)

Powered by Labrador CMS