SYKEHUSSTREIKEN

Bent R. Mikalsen møter streikende radiografer på Sykesuset Østfold Kalnes.

Trapper kraftig opp

Unio Spekter varsler kraftig opptrapping av streiken tidlig neste uke.

Publisert Sist oppdatert

Overalt er streikeviljen stor, det er tydelig at medlemmene våre er klare for å stå i denne kampen

Streiken er nå inne i fase 3 og rundt 600 Unio-medlemmer er i streik. Av dem 67 radiografer. Samtidig varsler Unio Spekter i dag at de akter å ta ut ytterligere 245 medlemmer fra mandag 21. juni.

I det som da blir streikens fase 4, vil 87 radiografer være i streik.

– Vi snakker om ansatte ved de samme avdelingene der det allerede er ansatte i streik. Men ved Martina Hansens Hospital og Kysthospitalet Hagavik blir uttaket forholdsvis større i denne runden, noe som vil ramme elektive operasjoner og røntgen der, sier nestleder i Unio Spekter og forbundsleder i NRF, Bent R. Mikalsen.

– Du har reist en del rundt og besøkt streikende i løpet av de 12 dagene streiken har vart, hvordan har det vært?

– Det er veldig kjekt å komme ut og møte dem. Overalt er streikeviljen stor, det er tydelig at medlemmene våre er klare for å stå i denne kampen.

– De streikende gjør en viktig jobb. De står i front for alle medlemmene våre, og det er det all grunn til å være stolt av.

– Blir det litt sånn at du går og hele tiden venter på tvungen lønnsnemnd?

– Vel, man er alltid litt spent inn mot helg. Særlig med tanke på at Spekter har lagt opp til at arbeidsgiver ikke skal kunne søke om dispensasjon, sier han og forklarer at det krever at uttaket gjøres med ekstra stor omhu.
tone.rise@holdpusten.no

Powered by Labrador CMS