Får hudskader av verneutstyr

Lange økter med tett og klemmende beskyttelsesutstyr er slett ingen venn av huden. Det får mange helsearbeidere erfare i disse dager.

Publisert

Mange helsearbeidere får skader på huden som følge av bruk av besyttelsesutstyr under den pågående koronaepidemien, skriver sykepleien.no og viser til en undersøkelse kinesiske forskere utførte i februar blant kinesiske helsearbeidere i Wuhan.

Undersøkelsen viser at nesten alle (97 prosent) fikk en eller annen form for hudproblem som følge av bruken av beskyttelsesutstyr, skriver tidsskriftet.

Det er to typer hudskader forårsaket av beskyttelsesutstyr, trykkskader og skader forårsaket av faktorer som fuktighet, pH-endringer og friksjon.

Det største problemet er knyttet til bruk av masker, beskyttelsesbriller og visir, noe som gir hudskader på nesen og i pannen. Andre vanlige problemer er tørr hud, kløe, sprekker på hendene og i ansiktet.

Slike problemer er kjent for personer som jobber på operasjonsstuer, men det er ikke vanlig at de bruker denne typen beskyttelsesutstyr hele dagen, hver dag.

Ifølge tidsskriftet er det flere ting du kan gjøre for å beskytte huden, for eksempel bruke trykkfordelende bandasjer, unngå for lange sammenhengende perioder med beskyttelsesutstyr og å passe på jevnlig utskifting av utstyr som gir trykk. Les hele saken her. tone.rise@holdpusten.no

Powered by Labrador CMS