Foto: Fotolia
Foto: Fotolia

Tid for høstmøte

Det er bare én felles norsk konferanse om bildediagnostikk og intervensjon som finner sted årlig. Høstmøte 2015 begynner 20. oktober.

Publisert Sist oppdatert

Også i år er konferansen blitt til ved et samarbeid mellom Norsk forening for medisinsk fysikk, Norsk radiologisk forening og Norsk Radiografforbund. Evenementet legges til Alna i Oslo. Tittelen er «Bildediagnostikk og intervensjon – nye trender i onkologisk radiologi»Prosjektleder for arrangementet, Hans Flaata i NRF, oppfordrer radiografer til å melde seg på som publikummere. Han forteller også at det ikke er for sent å melde seg som foredragsholder. – Hvis du for eksempel holder på med en mastergrad som er relevent for fagområdet, er det bare å sende inn til sesjonen «Frie foredrag». Det verste som kan skje, er at du får et nei, eller at du får litt veiledning med tanke på hva som kan forbedres, og så får ja. Og ifølge prosjektlederen skal du ikke være redd for å sende inn, selv om skulle være uerfaren med konferanseforedrag.– Dette er en konferanse i mye mindre skala enn for eksempel ECR, og det kan være en fin arena å prøve seg på hvis man ikke har holdt mange foredrag før.Flaata er også opptatt av den sosiale gevinsten av å delta på denne type arrangement, enten du møter som foredredragsholder eller publikummer.– Det blir alltid god stemning. Dessuten er det fint å komme seg litt ut av røntgenlab og sykehuskorridorer og kanskje få et annet faglig overblikk enn det du får i hverdagen, her vil du kunne møte og høre på fagfolk som jobber med helt andre ting enn deg. Eller du kan velge å gå på sesjoner som gir deg faglig påfyll som går rett på det du driver med til daglig. Uansett er det mye å hente, mener Flaata, som forteller at det på årets program er mye om pakkeforløp, MR og CT.

– Dessuten har NRFs Radiografifaglig forskningsforum (Radforum) en egen sesjon der de blant annet presenterer sin nye undersøkelse om radiografifagliog forskning og utvikingsarbeid i Norge. På fjorårets høstmøte var det drøyt 300 deltagere (inkludert foredragsholdere), det gjenstår å se hvor mange det blir i år. [email protected]

Les mer.